HTML

Beszélnünk kell!

Szeretnélek naponta egy Bibliai verssel elgondolkodtatni, emellett hetente négyszer, ötször fogok könyv- és filmajánló, időbeosztás, párkapcsolat és vezetőknek vezetésről témakörökben írni. Illetve amennyiben nem bírom ki, hogy egy aktuális hírhez ne szóljak hozzá akkor egyéb kategóriában fogsz találkozni vele. Igyekszem egy olyan blogot írni ami érdekes és hasznos a mindennapok szempontjából! Várom az észrevételeket!

Rovatok

Friss topikok

  • 20pluszkupak: Ha blogolni szeretnétek nézzétek meg ezt a rendszert! eblog.hu (2015.01.16. 22:08) Miért, hogyan blogoljak?
  • Alex ): Nagyon örülök hogy jól közelíted meg eme kérdést...:) Ha nem haragszol én meg a mindennapiba,szere... (2011.05.11. 12:06) A viskó
  • pizs (törölt): Szégyen ide vagy oda, sajnos még nem jártam Erdélyben, de most már tervben van, nagyon is!!! Sok s... (2011.04.14. 18:01) Erdélyben jártam
  • Szimpla: Amivel még eredményesebb lehet az összpontosításos célunk az az, ha prioritásokat állítunk fel az ... (2011.02.14. 22:27) Jobb mentális fókusz?
  • vezerfonal: @mErzsébet: Kedves Erzsébet! Nagyon megtisztelő, hogy ilyen kedvesen nyilatkoztál rólam. KÖSZÖNÖM!... (2011.02.12. 13:34) Házasság vagy egyéb alternatívák

Linkblog

Jobb mentális fókusz?

2011.02.10. 23:55 :: vezerfonal

Napjainkban bombáznak bennünket az információk. Ha a weben nézelődünk már sok figyelmet érdemlő dologra akadunk. Ráadásul az olyan emberek mint én, akik egyszerre több dologgal foglalkoznak csak egymás után írják be, az őket érdeklő kulcsszavakat, a különböző kereső programokba. Mégis azt mondom, hogy sokkal többet ér, ha egy dolog után alaposan utánajárunk és részletesebben megismerjük azt a területet. De hogyan koncentrálhatunk egy területre? Hogyan kutassuk a minket érdeklő dolgokat? Hogyan legyen jobb a mentális fókuszunk? Hogyan koncentráljak?

Néhány működő és gyakorlatias tanácsot adnék:

  1. Adj időt!Ha elfoglalt ember vagy, a naptáradba írj be egy időpontot, ahol csak a kiválasztott dologgal tudsz foglalkozni (pl. olvasás, zene stb.). Írj egy kezdő és végpontot, lehetőség szerint 2 óránál ne legyen több.
  2. Szigeteld el magad egy csendes helyen! sokan nem tudnak a mókuskerékből kiszállni és egy kis időt csendeben magukkal és a gondolataikkal foglalkozni. Pedig hosszú távú célunk kell, hogy legyen, hogy időközönként gondoljuk át magunkban a dolgainkat. Jó ha legalább havonta van erre időnk, de még jobb ha hetente és még jobb ha naponta szánunk rá pár percet!
  3. Állítsd be a hőmérsékletet! Amikor egy dologra nagyon akarsz koncentrálni akkor érdemes odafigyelni arra, hogy a helyiség hőmérséklete legyen kellemes. Ne legyen túl hideg, de ne legyen túl meleg sem. Ugyanis a számunkra kellemes hőmérséklet elősegíti a figyelmünk éberen tartását.
  4. Csak kényelmesen! Ha valamire nagyon oda akarsz figyelni akkor érdemes kényelmesen felöltözni, kényelmes székbe ülni, egyszóval keresd a kényelmet, mert segít a fókuszálásban!
  5. Tedd a közösségi oldalad és az emailod is offline-ba! Nagyon hamar elterelődik a figyelmed, ha az emailod-ra folyamatosan rápillantgatsz vagy valamelyik közösségi oldalon folyamatosan követed az eseményeket, bejegyzéseket. Ha igazán koncentrálni akarsz egy dologra, akkor légy offline arra az időre!
  6. Tarts szünetet! A szünet rendkívül meghatározó abból a szempontból, hogy ha hosszabb ideig kell valamire nagyon erőteljesen koncentrálni, akkor előbb, utóbb elveszted a figyelmet. Ezt ne engedd! Tarts szünetet és térj vissza ahhoz amit csináltál és sokkal jobb lesz!

1 komment

Címkék: időbeosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://beszelnunkkell.blog.hu/api/trackback/id/tr902652818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szimpla 2011.02.14. 22:27:39

Amivel még eredményesebb lehet az összpontosításos célunk az az, ha prioritásokat állítunk fel az életünkben, időnkben.
Valóban célszerű naptárt vezetni és megtervezni a napunkat, hogy tényleg mindenre jusson idő, és ne szervezzük egymásra a programokat, mert ez nem csak nekünk rossz, hanem azoknak is akikkel kapcsolatban vagyunk. Egy tervezettebb élet hozzásegíthet minket egy jobb kapcsolathálózathoz is...DE tudni kell nemet is mondani :)
süti beállítások módosítása