HTML

Beszélnünk kell!

Szeretnélek naponta egy Bibliai verssel elgondolkodtatni, emellett hetente négyszer, ötször fogok könyv- és filmajánló, időbeosztás, párkapcsolat és vezetőknek vezetésről témakörökben írni. Illetve amennyiben nem bírom ki, hogy egy aktuális hírhez ne szóljak hozzá akkor egyéb kategóriában fogsz találkozni vele. Igyekszem egy olyan blogot írni ami érdekes és hasznos a mindennapok szempontjából! Várom az észrevételeket!

Rovatok

Friss topikok

  • 20pluszkupak: Ha blogolni szeretnétek nézzétek meg ezt a rendszert! eblog.hu (2015.01.16. 22:08) Miért, hogyan blogoljak?
  • Alex ): Nagyon örülök hogy jól közelíted meg eme kérdést...:) Ha nem haragszol én meg a mindennapiba,szere... (2011.05.11. 12:06) A viskó
  • pizs (törölt): Szégyen ide vagy oda, sajnos még nem jártam Erdélyben, de most már tervben van, nagyon is!!! Sok s... (2011.04.14. 18:01) Erdélyben jártam
  • Szimpla: Amivel még eredményesebb lehet az összpontosításos célunk az az, ha prioritásokat állítunk fel az ... (2011.02.14. 22:27) Jobb mentális fókusz?
  • vezerfonal: @mErzsébet: Kedves Erzsébet! Nagyon megtisztelő, hogy ilyen kedvesen nyilatkoztál rólam. KÖSZÖNÖM!... (2011.02.12. 13:34) Házasság vagy egyéb alternatívák

Linkblog

Milyen az ideális házasság?

2011.02.12. 20:25 :: vezerfonal

Ez a roppant érdekes kérdés ott feszül férfiban és nőben. Amikor elkezdenek járni, amikor összeházasodnak mindannyian a saját ideáljukat akarják megvalósítani. A nagy kérdés, hogy honnan merítenek egy ilyen idea felépítéséhez? A saját környezetükből, hangzik a válasz. Otthon, a negatív példára azt mondják, hogy "na majd én megmutatom, hogy kell csinálni" ,a jót pedig meg akarják tartani.

Szeretnék egy olyan forrásból néhány szempontot felidézni, amely elengedhetetlen a boldog, tartós és ideális házassághoz. A Bibliában találtam két verset, ami hasznos minden házasságban élőnek. Hölgyeké az elsőbbség:

Asszonyok, éljetek a férjetek fennhatósága és védelme alatt, mert ez illik azokhoz, akik az Úr hatalma alatt vannak!  Kol. 3, 18

 

A sok feminista biztos azt fogja mondani, hogy ez tévedés és butaság. Azonban az igazság az, hogy a nők vágynak valakire, aki megvédené őket. Nem eldugná és elzárná a világtól, hanem aki menedék lenne a nehéz, monoton és fárasztó hétköznapokban. Vágynak valaki olyanra, aki támasz tud lenni, aki szeretni tud, aki ott van ha kell. Ennek azonban van egy feltétele. A férj fennhatósága alatt kell élni. Micsoda?! Háborodnak fel sokan. "Még hogy a férjem leuraljon, uralkodjon felettem, én meg szolgáljam" mondják magukban. Nem erről szól ez. Ha a férj teljesen leuralja a feleségét, még a gondolatait is ő akarja megszabni, az hibás következtetés. A fennhatóság azt jelenti, hogy a rábízottak boldogságáért felelősséget vállal és segíti őket abban, hogy az életük még inkább kiteljesedjen. Tehát a feltétel, úgy értendő, hogy a férfi vezető szerepben, de nem uralkodó szerepben él. Ez nem jelenti azt, hogy a feleség alsóbbrendű, vagy kevesebbet ér. Hanem azt, hogy más szerepben él. Sok férj azért nem tud vezető lenni a családban, mert nem akarják elfogadni őt. Sok feleség beleroskad a terhek egyedüli cipelésébe, ahelyett, hogy ami nem az ő feladata, azt átadná a másik félnek.

Aztán a férfiaknak ez szól:

Férfiak, isteni szeretettel szeressétek feleségeteket, és ne viselkedjetek durván velük! 
Kol. 3,19

A legnehezebb dolog. Olyan szeretettel szeretni, ahogy Isten szereti az embert (Jn. 3,16). Minden férfi kötelessége, hogy szeresse feleségét. Ne viselkedjen vele durván, bántóan, morcosan. Milyen aktuálisan szól a Biblia. Hány és hány család van, ahová a férfi csak aludni jár haza, és mindig morcos, bosszús. Ez megöli a házasságot. Ha a férfi szeret, a feleség képes lesz elfogadni a fennhatóságot. Ha a feleség képes lesz vezetőként kezelni a férjét, a férj képes lesz szeretni. Ilyen egyszerűen hangzik. Mégis milyen nehéz. De az ideális házasság itt kezdődik!

Szólj hozzá!

Címkék: párkapcsolat

A bejegyzés trackback címe:

https://beszelnunkkell.blog.hu/api/trackback/id/tr502656662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása